Acerola (Malphighia glabra, Acerola) – malpigia granaatleheline, barbadosa kirss, troopiline kirss, puertoriko murel jne. – kasvab Indias, Barbadosal, Jamaikal, Puerto-Ricol ja Surinamil ning hinnatakse kõrge C-vitamiini sisalduse tõttu. Acerola ei ole ehtne murel, vaid sarnaneb rohkem tsitruselistele. Selles on üks luu, viljaliha aga on jaotunud sektoriteks. Acerola valminud vili on tumepunase värvusega, läbimõõdult ei ületa kaht sentimeetrit, on krõmpsuv, pikantse, mõrkjas-magusa maitsega. Atseroolat kasutati rahvameditsiinis kui immuunsust tugevdavat vahendit. Barbadosal näiteks kasutavad pärismaalased seda vilja külmetuse korral.
Kõige rikkamaks C-vitamiini sisalduse poolest maailmas on troopiline kirss (murel) atseroola. Kusjuures atseroola sisaldab mitte ainult C-vitamiini. Seda on seal eriti palju – 30-80 korda rohkem kui sidrunis või apelsinis. Kui vitamiin C keskmine annus hispaania apelsinis (100 g-s) on 49 mg, sidrunis (100 g-s) – 57 mg, siis atseroolas (100 g-s) on see 1678 mg.
Pakis 90 kapslit